Kennisbank » SEO » Google publiceert nieuwe helpdocumenten over het beheren van titles en descriptions

Google publiceert nieuwe helpdocumenten over het beheren van titles en descriptions

5 januari 2022

Google-publiceert-nieuwe-helpdocumenten-over-het-beheren-van-titles-and-descriptions

Google heeft eind vorige maand twee nieuwe helpdocumenten gepubliceerd om uitgevers te helpen bepalen wat Google in de zoekresultaten laat zien voor titles and descriptions. Ook heeft Google een nieuwe term geïntroduceerd voor de titel van een zoekresultaat, “title link.”

Controleer jouw titel links in de zoekresultaten

Het eerste document heet control your title links in search results en het legt uit wat een “title link” is. Een titel link “is de titel van een zoekresultaat in Google Search en andere onderdelen van Google (bijvoorbeeld Google Nieuws) die linkt naar de webpagina.”

Google gebruikt vervolgens een screenshot om te wijzen op de titel link:

title link

Het document bespreekt vervolgens de beste manieren om <title> elementen op te stellen. Hoe Google titel links voor de zoekresultaten maakt. Hoe veelvoorkomende problemen met <title> elementen kunnen worden vermeden en hoe feedback over dit onderwerp bij Google kan worden ingediend.

Ter herinnering: in augustus voerde Google een wijziging door in de titel links die een aantal websitebeheerders van streek bracht. Google legde toen uit waarom en schroefde de wijziging een beetje terug.

Bekijk het volledige helpdocument van Google.

Controle over jouw snippets in zoekresultaten

Het tweede nieuwe help document heet control your snippets in search results en het definieert eerst wat een snippet is. Een snippet “is de beschrijving of samenvatting van zoekresultaten in Google Search en andere onderdelen van Google (bijvoorbeeld, Google Nieuws).”

Google gebruikt vervolgens een screenshot om de snippet aan te duiden:

snippet

Het document gaat vervolgens door hoe snippets worden gemaakt. Het bespreekt de verschillen tussen rich results en meta description tags. Hoe je snippets kunt voorkomen of de lengte van snippets kunt aanpassen. Ook wordt besproken hoe je het beste meta descriptions schrijft.

Bekijk het volledige help document.

Aanpassingen aan de helpdocumenten

Wat er is veranderd aan de helpdocumenten is dat Google er twee aparte documenten van heeft gemaakt, in plaats van een enkel document. Google heeft ook de term title links toegevoegd, voorbeelden toegevoegd van hoe Google title links aanpast en andere minimale veranderingen in de tekst.

Deze documenten moeten extra duidelijkheid verschaffen over hoe Google jouw zoekresultaat-snippets toont en hoe je beter kunt controleren wat er in Google Search naar voren komt.

Bron: https://searchengineland.com/google-publishes-new-help-documents-on-controlling-titles-and-descriptions-in-search-375057

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.