Kennisbank » Overig » Dmoz description verzorgt je Google Description??

Dmoz description verzorgt je Google Description??

2 juni 2007

Erg merkwaardig maar waar. De meta description van je site wordt genegeerd en wordt vervangen voor de description die in Dmoz wordt gebruikt, indien je een vermelding hebt. Het klinkt bizar maar ik heb het getest met de volgende sites waaronder mijn eigen.

www.seohandleiding.nl
meta description: SEO handleiding voor zoekmachine optimalisatie
Dmoz description: Weblog met artikelen en tips om een site hoger te krijgen in Google.
Google description: Weblog met artikelen en tips om een site hoger te krijgen in Google.

www.postbank.nl
meta description: Online al uw bank zaken regelen
Dmoz description: Algemene bank voor particuliere en zakelijke klanten. Informatie over bedrijf, de dienstverlening en producten. Met mogelijkheden voor online bankieren en beleggen.
Google description: Algemene bank voor particuliere en zakelijke klanten. Informatie over bedrijf, de dienstverlening en producten. Met mogelijkheden voor online bankieren en beleggen.

www.wehkamp.nl
meta description: Online winkelen op internet bij Wehkamp. ‘s lands meest actuele thuiswinkel online. Voor 22 uur besteld, morgen in huis!
Dmoz description: Niet alleen voor de laatste mode, maar ook voor tuingereedschap, audio- en videoapparaten, cd’s, video’s en cd-roms kunt u bij Wehkamp terecht.
Google description: Niet alleen voor de laatste mode, maar ook voor tuingereedschap, audio- en videoapparaten, cd’s, video’s en cd-roms kunt u bij Wehkamp terecht.

www.ulco.nl
meta description: geen
Dmoz description: Weblog met informatie, nieuws en artikelen over zoekmachineoptimalisatie en -marketing.
Google description: Weblog met informatie, nieuws en artikelen over zoekmachineoptimalisatie en -marketing.

Ik vindt dit erg merkwaardig en zou graag willen weten wie er een reden kan bedenken waarom Google de description van Dmoz soms overruled over de meta description.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.