Kennisbank » SEO » Heeft het beheer van meerdere websites invloed op zoekresultaten?

Heeft het beheer van meerdere websites invloed op zoekresultaten?

9 mei 2024

In een recent artikel heeft John Mueller van Google de vraag beantwoord of het hebben van twee websites invloed kan hebben op zoekresultaten.

Heeft het hebben van meerdere websites invloed op zoekresultaten als deze over verschillende onderwerpen gaan?

Volgens Mueller is het hebben van meerdere websites op zichzelf geen probleem. Hij waarschuwde echter wel dat het beheren van meerdere websites door één persoon kan leiden tot een gebrek aan tijd bij het creëren van hoogwaardige websites, wat indirect een negatief effect kan hebben op de ranking. Maar, als meerdere mensen aan meerdere websites werken over verschillende onderwerpen is het zeker mogelijk om hier succesvol in te zijn.

Heeft het hebben van meerdere websites invloed op zoekresultaten als deze over dezelfde onderwerpen gaan?

Als de websites over hetzelfde onderwerp gaan, kunnen er zorgen ontstaan over pogingen om zoekresultaten te manipuleren. Bill Hartzer van Hartzer Consulting is het hiermee eens en stelt dat het creëren van meerdere websites over hetzelfde onderwerp geen goede strategie is. Om kwaliteitssignalen te vestigen en de zoekresultaten te verbeteren is het effectiever om alle gerelateerde websites samen te voegen tot één hoofdwebsite met autoriteit. Dus, hoewel het hebben van meerdere websites indirect invloed kan hebben op de zoekresultaten, is het samenvoegen ervan tot één website doorgaans beter voor SEO succes.

Belangrijkste punten

  • Het hebben van meerdere websites op zichzelf is geen probleem voor zoekresultaten, maar het kan leiden tot verdeelde aandacht en mogelijk lagere kwaliteit.
  • Het creëren van meerdere websites alleen voor het behalen van ranking is niet ideaal.
  • Het is effectiever om alle gerelateerde websites samen te voegen tot één hoofdwebsite met autoriteit.
  • Het samenvoegen van meerdere websites over hetzelfde onderwerp tot één website is over het algemeen beter voor zoekresultaten.
Bron: https://www.searchenginejournal.com/google-answers-whether-having-two-sites-affects-rankings/514335/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.