Kennisbank » SEO Linkbuilding » Backlinks filter tips

Backlinks filter tips

5 mei 2007

Om bij Google de backlinks van jezelf of van je concurrent te checken geef je simpelweg bijv. link:www.seohandleiding.nl, dan weet iedereen. Maar als iemand honderden of duizenden backlinks heeft dan ben je meestal wel even bezig. Daarom hier een aantal tips om de zoekactie naar backlinks te vergemakkelijken.

1. Voeg &num=100 toe aan het einde van het adres in de zoekbalk. Bijv. http://www.google.nl/search?sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rls=GGGL,GGGL:2006-38,GGGL:nl&q=link%3Awww.seohandleiding.nl&num=100, dit zorgt ervoor dat de resultaten geclusterd worden waardoor het bekijken overzichtelijker wordt.

Bij Yahoo kun je onder andere de volgende tips toepassen:

1. Voeg -site:www.seohandleiding.nl toe aan je string, dus de totale string komt eruit te zien als linkdomain:www.seohandleiding.nl -site:www.seohandleiding.nl. Op die manier filter je backlinks vanuit je eigen domein eruit, want deze zijn niet interessant.

2. Voeg inurl:.com toe aan de string, dus de totale string komt dan op linkdomain:www.seohandleiding.nl inurl:.com. Nu zie je alleen de backlinks die vanaf een .com domein komen, erg handig als je bijv. alleen backlinks wilt vanaf nederlandse site, dan doe je inurl:.nl

3. Voeg intitle:seo handleiding toe, nu geeft de string linkdomain:www.seohandleiding.nl intitle:seo aan welke backlinks er allemaal linken met een paginatitel welke de woorden seo bevat.

Als je deze tips toepast dan zal je makkelijker en sneller interessante backlinks van jezelf of van je concurrent kunnen spotten. Een andere handige functie is om de backlinks te sorteren op pagerank, zo zie je welke de meeste waarde heeft en deze informatie kan je gebruiken bij je eigen linkbuilding. Hiervoor zijn verschillende programma’s beschikbaar als SEO elite, alleen ik zoek er eigenlijk een die gratis werkt, iemand een idee??

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.