Kennisbank » SEO Content » Verbeteren of verwijderen van content voor betere SEO-prestaties

Verbeteren of verwijderen van content voor betere SEO-prestaties

31 augustus 2023


Verbeteren-of-verwijderen-van-contentLijdt de reputatie van jouw website onder de lage kwaliteit van de content? Er zijn manieren om die content te verbeteren of te verwijderen voor betere SEO-prestaties. Maar het is niet zo eenvoudig als het gewoonweg verwijderen van oude content. Google heeft duidelijk gemaakt dat dit niet garandeert dat de resterende pagina's beter zullen scoren. Als jouw oudere content echter van goede kwaliteit is, zou dit jouw SEO niet moeten schaden. Kijk maar naar The New York Times als voorbeeld. Dus hoe kun je de kwaliteit van jouw content beoordelen vanuit een SEO-perspectief? Dat lees je hieronder.

Welke factoren moeten worden overwogen bij het beoordelen van de kwaliteit van content vanuit een SEO-perspectief?

Bij het beoordelen van de kwaliteit van content vanuit een SEO-perspectief moeten verschillende factoren worden overwogen. Allereerst moet de content op een uitgebreide manier vragen beantwoorden, problemen oplossen of voldoen aan de behoeften van de doelgroep. Het moet ook nauwkeurig, gemakkelijk te verwerken, educatief, vermakelijk, nuttig, informatief, inspirerend, geoptimaliseerd, origineel, deelbaar en nuttig zijn. Deze factoren zorgen ervoor dat de content voldoet aan de criteria die zoekmachines zoals Google zoeken bij het bepalen van de waarde ervan voor gebruikers. Google geeft specifieke vragen om te stellen bij het beoordelen van de kwaliteit van de content, zoals of het goed geschreven is, betrouwbaar is en unieke inzichten biedt.

Welke metrics kunnen worden gebruikt om de kwaliteit van content te meten?

Om de kwaliteit van content te meten, kunnen verschillende metrics worden gebruikt. Dit omvat paginaweergaven, organisch verkeer, links, conversies en betrokkenheid. Paginaweergaven geven aan hoe vaak een pagina is bekeken, terwijl organisch verkeer het aantal bezoekers van zoekmachines weergeeft. Links zijn een maatstaf voor hoeveel andere websites naar jouw content linken, wat de geloofwaardigheid en autoriteit ervan aangeeft. Conversies verwijzen naar gewenste acties die bezoekers ondernemen, zoals zich aanmelden voor een nieuwsbrief of een aankoop doen. Betrokkenheid metrics omvatten metrics zoals de tijd die op de pagina wordt doorgebracht, de bouncerate en het delen op sociale media. Door deze metrics te analyseren, kunnen marketeers inzicht krijgen in de effectiviteit en relevantie van hun content, waardoor ze gebieden voor verbetering kunnen identificeren en kunnen bepalen welke content moet worden verwijderd of bijgewerkt.

Hoe kan een contentaudit helpen bij het identificeren van content die moet worden bijgewerkt of verwijderd?

Een contentaudit kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het identificeren van content die moet worden bijgewerkt of verwijderd. Door een grondige evaluatie van jouw bestaande content uit te voeren, kun je belangrijke informatie verzamelen, zoals de publicatiedatum, paginaweergaven, woordenaantal, links en trust flow. Deze gegevens kunnen je helpen content te identificeren die mogelijk verouderd, van lage kwaliteit of ondermaats is. Door deze informatie te analyseren, kun je geïnformeerde beslissingen nemen over welke content moet worden bijgewerkt om in lijn te zijn met de huidige intentie van het publiek en welke content volledig moet worden verwijderd. Dit proces stelt je in staat om jouw inspanningen te prioriteren en je te richten op het verbeteren van de meest waardevolle en relevante content op jouw website. Uiteindelijk biedt een contentaudit een uitgebreid overzicht van jouw contentsinventaris en helpt het je gebieden voor verbetering te identificeren om jouw SEO-prestaties te verbeteren.

Belangrijkste punten

  • Oude content kun je beter niet zomaar verwijderen.
  • Voordat je content verwijdert, moet je eerst bepalen of deze nog informatieve waarde heeft.
  • Kwalitatieve content moet op een uitgebreide manier vragen beantwoorden, problemen oplossen of voldoen aan de behoeften van je doelgroep.
  • Om de kwaliteit van content te meten, kun je verschillende metrics uit Google Analytics gebruiken. Bijvoorbeeld: paginaweergaven, organisch verkeer, links, conversies en betrokkenheid.
  • Het verbeteren van je content gaat niet snel, maar als je het goed doet, is het op de lange termijn absoluut de moeite waard.
Bron: https://searchengineland.com/improving-removing-content-seo-guide-430571

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.