Kennisbank » SEO » Google’s Core Algoritme Update – Maart 2024

Google’s Core Algoritme Update – Maart 2024

13 maart 2024

Op 5 maart 2024 heeft Google een Core Algoritme update uitgevoerd om de kwaliteit en betrouwbaarheid van zoekresultaten te verbeteren. Deze update veroorzaakt aanzienlijke veranderingen in zoekresultaten.

Wat is de impact van de Core Algoritme Update van maart 2024 op websites van lage kwaliteit?

De Core Update van maart 2024 heeft grote impact op websites van lage kwaliteit, waarbij Google ze snel uit zoekresultaten verwijdert. Sterker nog, er wordt gesuggereerd dat het aantal getroffen websites vergelijkbaar kan zijn met grote updates als Panda en Penguin. Sommige websites die worden verwijderd zijn die zonder expertise op een specifiek onderwerp of die een buitensporige hoeveelheid content snel publiceren. Het doel is om 40% van de lage kwaliteit content te verwijderen uit de zoekresultaten.

Wat is een voorbeeld van websites die uit zoekresultaten en index worden verwijderd?

Een uitgeversnetwerk van acht sites kreeg een straf voor lage kwaliteit en gebrek aan expertise. Deze sites waren de afgelopen twee jaar gemaakt en elk over een ander onderwerp. De auteur van het bericht beweert dat de content handmatig is gemaakt met slechts een beetje hulp van AI. Misschien is een aanwijzing waarom de sites van die persoon zijn getroffen, dat ze allemaal over verschillende onderwerpen gingen, wat een aanwijzing kan zijn dat de auteur van de sites misschien niet de diepgaande actuele expertise had waar Google naar op zoek is.

Hoe worden handmatige acties geïmplementeerd en gecommuniceerd naar uitgevers?

De communicatie over handmatige acties is inconsistent, waarbij sommige uitgevers e-mails ontvangen terwijl anderen de actie opmerken in de Google Search Console. Handmatige acties met betrekking tot "misleidende ervaringen" kunnen niet worden weergegeven in de Search Console en worden alleen via e-mail gemeld. Het is cruciaal voor uitgevers om gemeenschappelijke patronen van gestrafte websites te begrijpen voordat ze actie ondernemen.

Hoelang duurt de Google Maart Core Update?

De hele uitrol van de Core Update kan een maand duren.

Belangrijkste punten

  • De Core Algorithme Update van maart 2024 van Google is een van de grootste updates in de afgelopen jaren. Deze verwijdert snel websites van lage kwaliteit uit zoekresultaten.
  • Het aantal getroffen websites kan niveaus bereiken die sinds eerdere grote updates zoals Panda en Penguin niet meer zijn gezien.
  • Er zijn meldingen van inconsistente communicatie over handmatige acties. Waarbij sommige bedrijven e-mails ontvangen terwijl anderen de actie opmerken in hun Google Search Console.
  • Handmatige acties met betrekking tot "misleidende ervaringen" worden mogelijk niet weergegeven in de Google Search Console en worden alleen via e-mail gemeld.
  • Zelfs kleine AI-contentwebsites kunnen handmatige acties ontvangen als ze een grote hoeveelheid content in korte tijd publiceren.
  • Ook oudere websites die nog niet eerder handmatige acties hebben ontvangen, worden getroffen.
  • Het is belangrijk om de gemeenschappelijke patronen van gestrafte websites te begrijpen voordat er actie wordt ondernomen.
  • De zoekmarketingindustrie volgt deze update nauwlettend.
Bron: https://www.searchenginejournal.com/google-march-2024-update-6-insights-on-manual-actions/510502/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.