Welke Google ranking factoren zijn van belang?

Proseo houdt je up-to-date

Slim Googelen, hoe doe je dat?

We doen het dagelijks; Googelen. Op zoek naar dat ene stukje informatie dat antwoord moet geven op de vraag die we hebben. Maar het is best lastig om tussen al die resultaten het juiste antwoord te vinden. Hoe kun je nu slim zoeken en het juiste antwoord zo snel mogelijk vinden? Slim Googelen? Gebruik onderstaande tips.

#Tip 1 Verfijn je zoekopdracht

Als je specifieker zoekt, krijg je relevantere resultaten. Stel, de derailleur van je racefiets loopt aan en moet worden afgesteld. Je zoekt in Google op “derailleur afstellen”. Je krijgt tal van resultaten terug uit Google hoe je dit het beste kunt doen, maar het geeft niet het antwoord op jouw specifieke vraag. Beter is om je zoekopdracht te verfijnen door het merk en typenummer op te nemen in de zoekopdracht. Dus “derailleur shimano FD-M760-E afstellen”. Direct bovenaan zie je het antwoord dat je zocht, de handleiding van Shimano zelf.

#Tip 2 Gebruik zoekoperators

Door gebruikt te maken van leestekens en symbolen kun je doelgerichter zoeken. Maak gebruik van verschillende zoekoperators als mintekens, plustekens, dollartekens, en aanhalingstekens. Om bijvoorbeeld een exacte combinatie van woorden te vinden, gebruik je aanhalingstekens. Zoek maar eens op “10 populairste sporten voor mannen” tussen aanhalingstekens. Je krijgt maar een paar resultaten terug, maar wel resultaten die exact voldoen aan jouw zoekopdracht. Lees welke zoekoperators je kunt gebruiken.

#Tip 3 Maak gebruik van zoekhulpmiddelen

Wist je dat Google standaard over een aantal zoekhulpmiddelen beschikt? Je kunt de resultaten onderverdelen naar afbeeldingen, maps, nieuws en video’s. Dit geeft je de mogelijkheid om heel gericht te zoeken, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een video of het laatste nieuws over een bepaald onderwerp.

Googlen of Googelen

Je kunt de opdrachten nog verder verfijnen door gebruik te maken van de zoekhulpmiddelen: Elk land, Elke taal en Elke periode.

#Tip
4 Zoeken naar specifieke bestandsformaten

Ben je op zoek naar een PDF bestand of Microsoft Excel document? Met Google geavanceerd zoeken kun aangeven welke bestandsformaten Google moet tonen. Google geavanceerd zoeken is verborgen aan de rechterkant van het zoekscherm onder het tandwiel symbool. Dat is nog eens slim Googelen.Google geavanceerd zoeken

#Tip 5 Zoeken op rechtenvrije foto’s

Dit is een hele handige tip voor mensen die hun website willen aanvullen met foto’s maar daar niet voor willen betalen. Foto’s op internet mogen niet zomaar gebruikt worden omdat ze auteursrechtelijk zijn beschermd. Je zal ze moeten aanschaffen op stockfoto websites als nationalebeeldbank.nl.

Gratis foto's met slim Googelen

Met slim Googelen kun je ook rechtenvrije foto’s vinden. Foto’s waar je dus niet voor hoeft te betalen. Hiervoor ga je naar het onderdeel Afbeeldingen. Klik op Zoekhulpmiddelen en vervolgens op Gebruikersrechten. Selecteer op Gelabeld voor hergebruik en je krijgt alle foto’s te zien die je gratis kunt gebruiken.

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.