Een goed CMS,
de basis voor SEO

Kun jij alle technische wensen doorvoeren?
Is jouw CMS wel SEO proof? Wij helpen graag

SEO CMS

Het juiste SEO CMS helpt je website of webshop bij het realiseren van een verbeterde online vindbaarheid. Zeker in de huidige tijd waarin content wijzigingen vaak snel moeten worden doorgevoerd is een goed SEO CMS noodzakelijk.

Hoger in Google met SEO CMS

Met een goed SEO CMS heb je een voorsprong op concurrenten wat betreft mogelijkheden om met je website hoger in Google te komen. Je kunt namelijk snel schakelen en handelen wanneer nodig. Dit helpt je webshop of website om beter vindbaar te zijn in Google. Proseo heeft de kennis in huis om je aan het juiste CMS te helpen. Werkzaamheden bestaan o.a. uit:

  • Kiezen van een SEO CMS
  • Controleren of een CMS geschikt is voor SEO
  • Omzetten van bestaande niet SEO-vriendelijke websites naar een website met SEO CMS
  • Ontwikkelen van non-corporate minisites gericht op een specifiek thema met een domein waarin de belangrijkste zoekwoorden zijn verwerkt
  • Schrijven en plaatsen van content via een SEO CMS

Waar staat SEO CMS voor?

SEO is de Engelse afkorting voor Search Engine Optimisation (zoekmachine optimalisatie).
Het betreft eigenlijk een verzamelnaam voor alle werkzaamheden die invloed hebben op de leesbaarheid van webpagina’s voor zoekmachines als Google. Zie ook: SEO.

CMS staat voor Content Management Systeem.
Dit is een online omgeving waar geautoriseerde gebruikers (op een beveiligde manier) delen van de website kunnen beheren. Een goed SEO CMS is dus een CMS dat het voor de gebruiker gemakkelijk maakt om wijzigingen door te voeren. Zowel m.b.t. SEO als andere wijzigingen. Het gebruiksgemak motiveert medewerkers om actief met de website aan de slag te gaan.

Waarom een SEO CMS?

In de praktijk komt Proseo nog vaak bedrijven tegen die zelf geen aanpassingen kunnen maken omdat er geen CMS is. Hierdoor moeten ze voor iedere vraag langs bij hun webbouwer. Ook ziet Proseo bedrijven die over een CMS beschikken waarmee ze geen belangrijke wijzigingen kunnen doorvoeren die invloed hebben op de online vindbaarheid. Het hebben van een goed SEO CMS maakt aanpassingen aan bijvoorbeeld tekst gebruiksvriendelijk. Het zorgt ervoor dat jij als gebruiker gemakkelijk en snel de nodige dagelijkse werkzaamheden kunt doorvoeren.

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.