Kennisbank » SEO » Hoe je AI-afbeeldingen kunt inzetten voor SEO

Hoe je AI-afbeeldingen kunt inzetten voor SEO

23 november 2023

Hoe-je-AI-afbeeldingen-kunt-inzetten-voor-SEO Het gebruik van AI-beeldgeneratie verandert de manier waarop bedrijven met SEO omgaan. In dit artikel worden de voordelen van AI-gegenereerde afbeeldingen besproken. Daarnaast lees je hoe de betrokkenheid van gebruikers hierdoor verbeterd kan worden. Ook worden er een paar voorbeelden gegeven van bekende AI beeldgeneratoren. Tenslotte wordt er stilgestaan bij de mogelijke ethische consequenties van het gebruik van AI-gegenereerde beelden.

Welke voordelen heeft het gebruik van AI-gegenereerde beelden voor SEO?

Het gebruik van AI-gegenereerde beelden voor SEO biedt verschillende voordelen. Ten eerste door het vermijden van stockfoto's en het creëren van unieke visuele elementen kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie. Infographics en datavisualisaties kunnen moeiteloos worden gemaakt, hoewel nauwkeurigheid een uitdaging kan zijn. Ten tweede AI kan gebruikt worden om afbeeldingen te maken op basis van zoekwoorden. Voeg het zoekwoord toe aan je prompt en kijk wat de bot voor een afbeelding genereerd. Afbeeldingen spelen een belangrijke rol in SEO. Google gebruikt computervisie-algoritmes samen met alt-tekst om de inhoud van een afbeelding te begrijpen. AI-afbeeldingsgeneratoren zoals Midjourney kunnen nuttig zijn voor long tail zoekwoorden waarvoor je misschien moeite hebt om afbeeldingen te vinden. Als je je richt op lokale SEO, kun je AI gebruiken om afbeeldingen te genereren die aansluiten bij je lokale publiek. Je kunt niet alleen je content optimaliseren voor lokale zoekwoorden en lokale woorden gebruiken, maar je kunt ook beeldmateriaal toevoegen dat je publiek aanspreekt. AI kan zelfs helpen bij het bijwerken van verouderde afbeeldingen, wat tijd en kosten bespaart. Daarnaast kunnen AI-gegenereerde beelden worden gemaakt op basis van zoekwoorden, wat gunstig is voor SEO, aangezien afbeeldingen een cruciale rol spelen in zoekalgoritmen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor A/B-testen om de meest effectieve beeldtaal voor jouw publiek te bepalen. Ten slotte kan AI worden gebruikt om hypergelokaliseerde content te creëren, wat essentieel is voor lokale SEO-inspanningen.

Welke AI beeldgeneratoren zijn er?

 • Adobe Firefly.
 • DALL-E 2.
 • Vele anderen.

Hoe kan de betrokkenheid van gebruikers verbeterd worden door AI-gegenereerde beelden?

AI-gegenereerde beelden kunnen de betrokkenheid van gebruikers en de tijd die ze op een website doorbrengen verbeteren door gepersonaliseerde en relevante visuele elementen te bieden. Wanneer beelden worden afgestemd op de interesses en voorkeuren van individuele gebruikers, is de kans groter dat ze de aandacht van gebruikers trekken en hen betrokken houden op jouw website. Deze personalisatie kan worden bereikt door gebruik te maken van AI-algoritmen die gebruikersgegevens analyseren en dienovereenkomstig beelden genereren.

Wat zijn de mogelijke ethische consequenties van het gebruik van AI-gegenereerde beelden in SEO?

Er zijn echter mogelijke ethische consequenties om rekening mee te houden bij het gebruik van AI-gegenereerde beelden in SEO. Een zorg is de impact op de creatieve industrie. Naarmate AI geavanceerder wordt en in staat is om hoogwaardige beelden te produceren, kan dit de vraag naar visuele content gegenereerd door mensen verminderen. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot banenverlies en een devaluatie van het creatieve beroep. Een andere ethische overweging is het gebruik van AI om beelden te manipuleren of nepvisuele elementen te creëren. Dit roept zorgen op over authenticiteit en betrouwbaarheid, aangezien AI-gegenereerde beelden gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd om gebruikers te misleiden. Het is belangrijk om transparant te zijn over het gebruik van AI-gegenereerde beelden en ervoor te zorgen dat ze verantwoord en ethisch worden gebruikt, met de juiste openbaarmaking wanneer dat nodig is.

Belangrijkste punten:

 • Het gebruik van AI-gegenereerde beelden voegt originaliteit toe aan websites en blogs.
 • AI-beeldgeneratie kan beelden personaliseren op basis van gebruikersprofielen en -segmenten, wat de betrokkenheid van gebruikers verbetert.
 • Infographics en datavisualisaties kunnen worden gemaakt met behulp van AI, maar nauwkeurigheid kan een uitdaging zijn.
 • AI kan verouderde afbeeldingen op websites bijwerken, wat tijd en kosten bespaart.
 • Het genereren van beelden op basis van zoekwoorden kan SEO ten goede komen, aangezien afbeeldingen een belangrijke rol spelen in zoekalgoritmen.
 • AI-gegenereerde beelden kunnen worden gebruikt voor A/B-testen om te bepalen welke beeldtaal het beste aansluit bij het publiek.
 • AI kan gelokaliseerde content creëren voor lokale SEO.
 • Houd rekening met de ethische consequenties en impact op de creatieve industrie bij het gebruik van AI-gegenereerde beelden.
Bron: https://www.searchenginejournal.com/ai-image-generation-for-seo/497743/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.