Kennisbank » SEO Linkbuilding » Grote problemen voor website-verkopers

Grote problemen voor website-verkopers

11 maart 2010

Er ontstaan steeds meer websites die technisch gezien wel zoekmachine vriendelijk zijn, maar nog steeds slecht vindbaar zijn. Dit tot grote teleurstelling van klanten van website-verkopers.

SEO wordt hygiëne factor
De technische kant van On site SEO is weliswaar al een ‘hygiëne factor’ geworden, maar klanten verwachten naast een zoekmachine vriendelijke website ook een website die ook echt goed vindbaar is. Ze verwachten steeds vaker succes.


SEO is meer dan techniek!
Website verkopers die alleen technisch zoekmachine vriendelijke websites blijven verkopen gaan problemen krijgen. Misschien wel dezelfde problemen als de verkopers die helemaal geen rekening houden met SEO.

Houd rekening met alle SEO-factoren
Houd dus ook rekening met de inhoudelijke component van On site SEO, de Off site SEO en het SEO-bezoekersgedrag.

SEO is ook goede copywriting en usability
De klant verwacht namelijk een website die goed vindbaar is, een effectieve website. Dat betekent dat er naast het ontwikkelen van een technisch zoekmachine vriendelijke website ook goede aandacht moet worden besteed aan het kiezen van goede trefwoorden, het schrijven van zoekmachine- en bezoekersvriendelijke teksten en het verkrijgen van goede links.

Samenwerken!
Pas dus goed op wat je een klant belooft en wat je aan de klant levert. Heb je niet alle SEO-kennis en ervaring in huis of er geen tijd voor? Ga dan samenwerken met een ervaren SEO-bedrijf dat wel alle noodzakelijke SEO-disciplines in huis heeft.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.