Kennisbank ¬Ľ SEO ¬Ľ Google stopt met Universele Analytics en API’s

Google stopt met Universele Analytics en API’s

15 april 2024

Google heeft onlangs een belangrijke aankondiging gedaan die van invloed zal zijn op alle Universal Analytics (UA) diensten en API's. Vanaf 1 juli zullen deze services worden stopgezet en vervangen worden door Google Analytics 4 (GA4) properties.

Waarom is dit belangrijk voor bedrijven?

Deze overgang is cruciaal voor bedrijven om ervoor te zorgen dat hun gegevens niet permanent worden verwijderd. Om problemen te voorkomen, wordt het sterk aanbevolen om de migratiehandleiding van Google te volgen en over te stappen naar Google Analytics 4.

Hoe kan men overstappen naar GA4-properties?

Om over te stappen naar GA4-properties, dien je de migratiehandleiding van Google te volgen om een soepele overgang te garanderen. Het is essentieel om nieuwe GA4-properties naast bestaande Universal Analytics-properties in te stellen voor gegevenscontinu√Įteit. Maak gebruik van de bronnen van het Google Analytics Helpcentrum voor stapsgewijze instructies over het migreren van gegevens en instellingen. Implementeer trackingcodes voor GA4 op alle webpagina's en apps om gegevens naadloos te verzamelen. Controleer of doelen, gebeurtenissen en e-commerce tracking correct zijn ingesteld in GA4 om de nauwkeurigheid van de gegevens te behouden. Controleer regelmatig de gegevens in zowel UA als GA4 tijdens de migratiefase om eventuele verschillen te identificeren.

Wat is de deadline voor het aanvragen van een BigQuery-export en aanvulling van historische gegevens van UA 360-properties?

De deadline voor het aanvragen van een BigQuery-export en het aanvullen van historische gegevens van UA 360-properties is tot en met 30 juni. Het is essentieel om dit proces voor de opgegeven datum te voltooien om de waardevolle gegevens te behouden. Het aanvullen van historische gegevens is cruciaal voor het behoud van continu√Įteit in uw analytische inzichten bij de overgang naar Google Analytics 4 (GA4)-properties. Door de aangegeven migratiehandleiding en tijdlijnen te volgen, kunnen bedrijven hun gegevens soepel migreren en eventuele onderbrekingen in tracking en rapportage voorkomen. Het is raadzaam om deze taak prioriteit te geven om gegevensverlies te voorkomen en een naadloze overgang naar GA4 te garanderen. Daarnaast moeten bedrijven stappen ondernemen om toegang te behouden tot hun UA-gegevens, door de methoden te gebruiken die¬† in¬† Google Analytics Helpcentrum beschreven staan. Een belangrijke stap is het starten van het integratieproces voor het exporteren van historische gegevens naar BigQuery. Dit zal bedrijven helpen om hun gegevens te behouden en op basis van eerdere prestaties ge√Įnformeerde beslissingen te blijven nemen. Het is belangrijk om op te merken dat het stopzetten van UA-services invloed zal hebben op conversies, doelgroepenlijsten, API-verzoeken en Attribution Projects. Om mogelijke problemen te voorkomen, moeten bedrijven v√≥√≥r 30 juni een BigQuery-export en aanvulling van historische gegevens aanvragen vanuit UA 360-properties.

Belangrijkste punten

  • Google staakt alle Universal Analytics-services en -API's op 1 juli.
  • Google Analytics 4-properties zullen Universal Analytics vervangen.
  • Het is belangrijk om over te stappen naar GA4-properties om permanente verwijdering van gegevens te voorkomen.
  • Volg de migratiehandleiding van Google voor een soepele overgang.
  • Gebruik de methoden die beschreven staan in het Google Analytics Helpcentrum om toegang te behouden tot Universal Analytics-gegevens.
  • Het wordt aanbevolen om het integratieproces voor het exporteren van historische gegevens naar BigQuery te starten.
  • Conversies, doelgroepenlijsten, API-verzoeken en Attribution Projects zullen worden be√Įnvloed door het stopzetten van Universal Analytics-services.
  • Tot 30 juni is het mogelijk om een BigQuery-export en aanvullen van historische gegevens van UA 360-properties aan te vragen.
Bron: https://searchengineland.com/reminder-google-universal-analytics-services-api-turn-off-439040    

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.