Welke Google ranking factoren zijn van belang?

Proseo houdt je up-to-date

Google mobielvriendelijke test

Nieuwe testtool voor MKB

Google heeft een nieuwe mobielvriendelijke test ontwikkeld voor het MKB. Met deze nieuwe tool wordt de mobielvriendelijkheid van websites getest en beoordeeld. Zo wordt er bijvoorbeeld gelet op leesbaarheid en laadtijd.

Google Mobielvriendelijke test

Het is overigens niet de eerste tool van Google waarmee websites op mobielvriendelijkheid en snelheid getest kunnen worden. Met Google PageSpeed Insights en Mobiel vriendelijke test kon dat al.  Echter, deze tools zijn ontwikkeld voor developers waardoor de technische adviezen voor marketeers vaak lastig te begrijpen zijn.

Met deze test wil Google MKB ondernemers en marketeers bewust maken van de mobielvriendelijke status van de eigen website. Nu smartphones vaker dan desktops worden geraadpleegd in het oriëntatie- en aankoopproces van de consument, is het raadzaam dat je website voldoet aan de door Google gestelde mobiele richtlijnen.

Hoe werkt het?

Ga naar: testmysite.thinkwithgoogle.com en vul het adres van je website in. Binnen enkele seconden rollen er drie beoordelingen uit op een schaal van 1 tot 100. Deze beoordelingen worden aangevuld met heldere en begrijpelijke adviezen.

Resultaten mobielvriendelijke test Google

Wil je meer details ontvangen hoe de website verbeterd kan worden? Vraag het detailrapport aan door je e-mailadres achter te laten. Binnen enkele uren ontvang je het rapport met praktische adviezen en verbeteringen.

Meer nadruk op mobielvriendelijke website

Met de introductie van deze mobielvriendelijke test geeft Google het zoveelste signaal af dat een website mobielvriendelijk moet zijn. Daarbij let Google vooral op de mobiele leesbaarheid en de laadtijd.

Probeer de test zelf op testmysite.thinkwithgoogle.com en zie wat je kunt doen om je website mobielvriendelijker te maken.

Houd je kennis op peil

Ontvang elke 4 weken handige SEO- en SEA tips.
Je kunt op elk moment uitschrijven.