Kennisbank » SEO » GA4: van conversies naar key events

GA4: van conversies naar key events

9 mei 2024

In de wereld van digitale marketing is er een significante verschuiving geweest van "conversies" naar "key events" in Google Analytics 4 (GA4). In dit artikel lees je onder meer wat deze verschuiving inhoudt.

Wat is de betekenis van de verschuiving van "conversies" naar "key events" in GA4?

De verschuiving van "conversies" naar "key events" in GA4 is belangrijk voor digitale marketeers, inclusief SEO-professionals. Deze verandering vertegenwoordigt een verschuiving in hoe interacties worden gemeten in Analytics-rapporten. SEO-specialisten kunnen zich nu richten op het rapporteren van waardevolle interacties zoals scrollen door blogposts of het bekijken van productvideo's om hun impact op merkbekendheid en leadgeneratie te laten zien. Het toekennen van een waarde aan key events zorgt voor een beter begrip van de omzet die wordt gegenereerd via verschillende kanalen. Deze verschuiving biedt een meer allesomvattende benadering om marketinginspanningen nauwkeurig te meten en te rapporteren.

Hoe beïnvloedt deze verandering websitebeheerders?

Deze verschuiving van "conversies" naar "key events" in GA4 heeft een grote invloed op SEO-professionals en websitebeheerders. Het verandert de manier waarop zij het succes van organisch zoekverkeer meten en de bijdrage ervan aan algemene bedrijfsdoelen. Door zich te richten op key events zoals scrollen door een blogpost of het bekijken van een productvideo, kunnen SEO's laten zien wat hun impact is op merkbekendheid, leadgeneratie en online verkoop. Deze verandering stelt hen in staat te rapporteren over meer betekenisvolle interacties dan alleen kleine conversies, waardoor een duidelijker beeld ontstaat van de effectiviteit van hun SEO-inspanningen.

Hoe kunnen key events worden gebruikt als belangrijke prestatie-indicatoren buiten SEO?

Key events kunnen dienen als belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's) buiten SEO. Door key events van verwijzings- en organische sociale kanalen te volgen, kunnen marketeers de impact van hun campagnes op gebruikersinteracties en conversies evalueren. Daarnaast kunnen key events helpen bij het achterhalen van de bronnen en waarde van direct verkeer, waardoor inzicht wordt verkregen in de prestaties van verschillende marketingkanalen. Het aannemen van key events als KPI's buiten SEO maakt een uitgebreide analyse mogelijk.

Belangrijkste punten

  • De verschuiving van "conversies" naar "key events" in Google Analytics 4 (GA4) is een significante verandering voor digitale marketeers en SEO-professionals.
  • Key events zijn belangrijke interacties die worden gemeten in Analytics-rapporten en vertegenwoordigen een verschuiving in GA4.
  • Voor SEO-specialisten heeft deze verandering invloed op de meting van organisch zoekverkeer en de bijdrage ervan aan het bedrijfssucces.
  • Andere marketingprofessionals kunnen ook key events gebruiken om hun bijdrage van verwijzings-, organische sociale en standaardkanalen te meten.
  • Het meten van key events maakt rapportage mogelijk over waardevolle interacties in plaats van microconversies, waarbij de impact op merkbekendheid, leadgeneratie of online verkoop wordt aangetoond.
  • Het toekennen van een waarde aan key events is mogelijk door de economische waarde te berekenen op basis van het conversiepercentage van deelnemers aan key events.
  • Key events en omzet kunnen worden aangenomen als belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's) buiten SEO, inclusief digitale PR en sociale media marketing.
  • Het is belangrijk om voorbereid te zijn op aanstaande veranderingen in zoekmarketing, zoals de Search Generative Experience (SGE) van Google.
Bron: https://searchengineland.com/ga4-conversions-key-events-game-changer-439671

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.