Kennisbank Ā» SEO Ā» Missie Google-analist Gary Illyes: crawlen van websites verminderen

Missie Google-analist Gary Illyes: crawlen van websites verminderen

15 april 2024

In een recente LinkedIn-post onthulde Google-analist Gary Illyes zijn missie voor het jaar: het verminderen van het crawlen van websites.

Wat is de missie van Gary Illyes voor dit jaar?

De missie van Gary Illyes is om het crawlen van websites te verminderen en zich richten op URL's die het crawlen verdienen.

Hoe Google crawlbepalingen prioriteert

Google prioriteert het crawlen op basis van intelligente planning en de belangrijkheid van URL's, zoals vermeld door analist Gary Illyes. Het crawllimiet van Google daalt wanneer de zoekvraag afneemt, daarbij is het belangrijk om zoekmachines te overtuigen van waardevolle content op een website. De dynamische aard van de crawlbepalingen van Google wordt beĆÆnvloed door de kwaliteit en relevantie van de content voor gebruikers. Illyes moedigt suggesties aan voor het verbeteren van de efficiĆ«ntie van het crawlen via internetontwerpen of -standaarden. Het begrijpen van hoe Google crawlen prioriteert is cruciaal voor het optimaliseren van websites. Waarbij stappen worden genomen zoals het kiezen voor kwaliteitscontent, het actueel houden ervan, het monitoren van trends in zoekvraag en het toepassen van technische beste werkwijzen. Uiteindelijk zou het verminderen van crawlen zonder de kwaliteit ervan in gevaar te brengen voordelig zijn voor alle betrokken partijen.

Wat zijn concrete stappen op basis van Illyes' inzichten?

Concrete stappen zijn: prioriteren van kwaliteitscontent, content up-to-date maken, monitoren van trends in zoekvraag en technische optimalisatie. Door zich te richten op deze gebieden kunnen websites zoekmachines overtuigen dat hun content waardevol is en het crawlen waard. Het begrijpen van de dynamische crawlbepalingen van Google is essentieel voor een effectieve optimalisatie van websites. Illyes moedigt suggesties aan voor het verbeteren van de efficiƫntie van het crawlen, waarbij het belangrijk is om aan te sluiten bij de prioriteiten van Google om online zichtbaarheid te verbeteren. Uiteindelijk kunnen websites door het volgen van deze concrete stappen hun crawlefficiƫntie en algehele zoekprestaties verbeteren.

Belangrijkste punten om te onthouden

  • Google-analist Gary Illyes wil het crawlen van websites verminderen en zich richten op URL's die het crawlen verdienen.
  • De zoekvraag beĆÆnvloedt het crawllimiet, dus het overtuigen van zoekmachines dat de content van een website de moeite waard is om op te halen, is belangrijk voor het verhogen van het crawlen.
  • De crawlbepalingen van Google zijn dynamisch en worden bepaald door de kwaliteit van de content.
  • Illyes verwelkomt suggesties voor het verbeteren van de efficiĆ«ntie van het crawlen via internetontwerpen of -standaarden.
  • Het optimaliseren van websites omvat het prioriteren van kwaliteit, het actueel houden van de content, het monitoren van trends in zoekvraag en technische optimalisatie.
  • Het verminderen van het crawlen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het crawlen zou voordelig zijn voor alle betrokken partijen.
Bron: https://www.searchenginejournal.com/googles-crawling-priorities-insights-from-analyst-gary-illyes/512876/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.