Kennisbank » SEO Content » Google Richtlijnen Bijgewerkt

Google Richtlijnen Bijgewerkt

13 maart 2024

Google heeft zijn "Search Quality Evaluator Guidelines" bijgewerkt. Een uitgebreid document van 170 pagina's dat dient als opzet voor kwaliteitbeoordelaars om websites effectief te beoordelen. Deze update volgt op de laatste Core- en Spam-updates van Google.

Inzicht in betrouwbaarheid van webpagina’s

De bijgewerkte richtlijnen bieden waardevolle inzichten in hoe Google de betrouwbaarheid van webpagina's en websites bepaalt. Hoewel de kwaliteitsbeoordelaars geen directe invloed hebben op de zoekresultaten, legt het document uit wat Google essentieel vindt voor een website van hoge kwaliteit.

Laatste wijzigingen in richtlijnen

Volgens de lijst met wijzigingen op pagina 170 heeft Google "de kenmerken van onbetrouwbare pagina's bijgewerkt en illustratieve voorbeelden toegevoegd". Dit is de eerste update van de richtlijnen sinds november 2023, wat het belang van de aangebrachte wijzigingen benadrukt.

Onbetrouwbare webpagina's en websites

De nieuwe informatie staat op pagina 35, paragraaf 4.5, getiteld "Onbetrouwbare webpagina's of websites." Google heeft de lijst met kenmerken waarop kwaliteitsbeoordelaars moeten letten bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een website uitgebreid. In het document staat nu dat een pagina als onbetrouwbaar moet worden beschouwd als deze "meerdere of significante feitelijke onjuistheden op een informatieve pagina bevat waardoor gebruikers het vertrouwen in de webpagina als betrouwbare informatiebron verliezen".

Het belang van betrouwbare content

De updates van de richtlijnen voor Search Quality Evaluators zijn opmerkelijk omdat het internet snel blijft groeien en ontwikkelen. Met de toenemende mate van verkeerde informatie is het belangrijker dan ooit voor zoekmachines om prioriteit te geven aan betrouwbare en accurate content.

Consequenties voor website-eigenaren en SEO-professionals

Aangezien Google zijn algoritmen en richtlijnen blijft verbeteren, is het verstandig voor website-eigenaren en SEO-professionals om van deze veranderingen op de hoogte te blijven. Het is aan te raden om ernaar te streven om betrouwbare content van hoge kwaliteit te maken die voldoet aan de normen van de zoekmachine. Door dit te doen, kun je de kans om goed te scoren in de zoekresultaten verbeteren en gebruikers voorzien van de betrouwbare informatie waarnaar ze op zoek zijn.

Belangrijkste punten

  • Google heeft zijn Search Quality Evaluator Guidelines bijgewerkt. Een document dat door kwaliteitsbeoordelaars wordt gebruikt om de kwaliteit van websites te beoordelen.
  • De focus van de update ligt op het bepalen van de betrouwbaarheid van webpagina's en websites.
  • De richtlijnen bevatten nu bijgewerkte kenmerken van onbetrouwbare pagina's en de toevoeging van illustratieve voorbeelden.
  • Het belang van betrouwbare content wordt benadrukt omdat onbetrouwbare informatie zich online blijft verspreiden.
  • Website-eigenaren en SEO-professionals moeten streven naar hoogwaardige, betrouwbare content die in overeenstemming is met de normen van Google.
  • Het bestuderen van de richtlijnen, het creëren van correcte content met betrouwbare bronnen en het monitoren van gebruikerservaring en reputatie zijn essentieel om ervoor te zorgen dat websites overeenkomen met de kwaliteitsnormen van Google.
Bron: https://www.searchenginejournal.com/google-updates-search-quality-evaluator-guidelines/510521/

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.