SEO techniek
De APK voor je website

HTML ratio, canonical tags, site speed;
SEO jij door de bomen het bos nog? Wij wel hoor!

Technische SEO

Technische SEO heeft naast relevante zoekwoorden en SEO teksten, invloed op de vindbaarheid van webpagina’s in zoekmachines als Google.

Wat is technische SEO?

Onder technische SEO verstaan we alles wat niet met de inhoud van de boodschap te maken heeft. Dus: structuur van de website, https, crawlbaarheid snelheid en opmaak van de pagina. Zelfs de url en domeinnaam heeft als technisch element invloed op de vindbaarheid.

Wij zorgen ervoor dat elke website die geoptimaliseerd wordt voldoet aan de technische richtlijnen van de zoekmachines. Hiervoor werken wij nauw samen met jouw webbouwer die verantwoordelijk is voor de techniek.

Technische SEO analyse

Onze werkwijze begint vaak met een technische SEO analyse waarmee de website SEO technisch wordt beoordeeld. Wij controleren de website op snelheid, crawlbaarheid en opmaak. In deze rapportage geven wij advies hoe de techniek van de website beter kan. Deze verbeterpunten overhandigen wij aan de webbouwer die er mee aan de slag gaat. Gezamenlijk bepalen we welke technische aspecten worden aangepast om optimale vindbaarheid te garanderen.
Technische SEO

Wat is SEO-technisch belangrijk?

Binnen technische SEO zijn er verschillende SEO technieken en werkzaamheden die van belang zijn voor een goede vindbaarheid.

Werkzaamheden

  • Analyseren of een website SEO technisch voldoet
  • Vinden en oplossen van technische knelpunten
  • Verbeteren van laadsnelheid bijvoorbeeld door toepassing van CDN en/of caching
  • Aanmaken van sitemaps (XML en HTML)
  • Ontwikkelen van een optimale interne linkstructuur
  • Gebruiken van de juiste codes zoals canonical tags
  • Toepassen van SEO-plugins en SEO-extenties
  • Controleren of de webbouwer de juiste SEO-technieken heeft gebruikt
  • Opstellen van technische SEO requirements bij ontwikkeltrajecten
  • Redirects aanmaken en controleren

 

Hoe vaak is zo’n analyse nodig?

Vergelijk een technische analyse met de jaarlijkse APK. Het is een periodieke controle die  de knelpunten van de website aan het licht brengt. Omdat het algoritme van Google continue wijzigt en jouw website ook niet stilstaat, is de kans groot dat jouw website op sommige punten net even beter kan. Door jaarlijks deze analyse uit te laten voeren ben je verzekerd van een website die voldoet aan alle technische richtlijnen die zoekmachines stellen.

Technische SEO checklist

Technische SEO uitbesteden?

Vraag jij je af of jouw website voldoet aan de technische richtlijnen van Google? Neem contact met ons op en wij vertellen je de mogelijkheden. Bij Proseo kan je volledig of gedeeltelijk je SEO uitbesteden. De SEO diensten zijn altijd afgestemd op wat je zelf wil en kan.

Benieuwd of je site qua techniek ok is?

Neem eens contact op. Meestal hebben we eerst even telefonisch contact.
Je wordt in ieder geval geholpen door leuke zoekmachine marketing specialist die je iets meer kan vertellen over SEO en techniek.
Alvast bedankt voor je interesse.

Neem contact op

Handige SEO- en SEA tips per e-mail

Ontvang elke 3 weken bruikbare tips zodat jouw website nog beter vindbaar wordt.
Je kunt op elk moment weer uitschrijven.